Werkwijze & tarieven

Consult gedragstherapie

Gedragstherapie wordt ingezet om probleemgedrag te verhelpen bij de hond. Op een positieve manier willen wij het ongewenste gedrag ombuigen naar gewenst gedrag. Tevens willen wij u als eigenaar de "hondentaal" bijbrengen, zodat u uw hond beter leert begrijpen.

Het is wel belangrijk dat er aan het probleemgedrag geen medisch probleem ten grondslag ligt. Bij twijfel is het raadzaam om eerst de dierenarts te raadplegen, zodat in ieder geval dat kan worden uitgesloten.
Aan de hand van een vragenlijst zal er een afspraak worden ingepland voor een consult. Hierin wordt het probleemgedrag besproken en wordt getracht de oorzaak te achterhalen. Tijdens dit consult zal er een diagnose worden gesteld en zal er een advies volgen met instructies. Naar aanleiding van de diagnose zal er tevens een plan van aanpak worden opgesteld, waarin u alles wat tijdens het consult is besproken kunt terugvinden en aan de hand daarvan gaat u met de training aan de slag. Tevens kunt u tot 2 maanden na het consult gebruik maken van nazorg.
Wilt u een consult gedragstherapie aanvragen? Vul dan uw gegevens in op het contactformulier en tevens een korte samenvatting van het gedragsprobleem.

 

Tarief                     : € 175,00
Consult bij u thuis : € 0,25 p/km op basis van routeplanner
Werkgebied           : postcode 1769 - binnen een straal van 25 km.

 

Telefonisch consult

Voor eenvoudige (gedrags)problemen volstaat vaak een telefonisch consult. Bijvoorbeeld voor bak(voer)nijd, zindelijkheid, aanschafadvies, etc.
Wilt u een telefonisch consult aanvragen? Vul dan uw gegevens in op het contactformulier en tevens een korte samenvatting van het gedragsprobleem.
Als uw hond complex probleemgedrag zoals angst, agressie of verlatingsangst vertoont, dan kunt u het beste een afspraak maken voor een consult gedragstherapie.

 

Tarief : € 35,00 voor een adviesgesprek van 30 minuten.

 

Puppycursus I

Tijdens deze cursus leert u niet alleen de basisoefeningen met de hond, maar er wordt tevens veel aandacht besteed aan de opvoeding van de pup. Tijdens de fase van pup naar volwassen hond helpen wij u door dit proces heen, door u uitgebreide informatie te verstrekken.

Bij ons op locatie vinden de oefeningen plaats op een rustige plek, welke uitermate geschikt is voor pups die snel overprikkeld raken. Hierdoor is de aandacht van de pup voor de eigenaar optimaal. De trainingen vinden plaats in overleg op een tijdstip welke u het beste past of u kunt deelnemen aan de groepstraining.

 

Theorie

  • Protocol benchtraining
  • Het alleen thuis blijven
  • Pup aangeschaft ? - een overzicht met allerlei tips en weetjes
  • Verzorging van de hond
  • Vergroten binding hond / eigenaar
  • Socialisatieschema
  • Zindelijkheid
  • Vuurwerkangst

Bovenstaande onderwerpen en een verslag per les worden u per e-mail toegezonden, zodat u dit thuis op uw gemak kunt inzien en als naslagwerk kunt gebruiken.

 

Puppycursus II

Tijdens deze cursus zullen we de oefeningen die behandeld zijn tijdens de puppycursus I verder uitbreiden. Verder zal er o.a. aandacht worden besteedt aan allerlei nieuwe oefeningen, zoals gehoorzaamheidstraining op afstand, waaronder o.m. het apporteren, de touch - en target training en meer.

 

Pup aanschaffen of al aangeschaft? 

U overweegt om een pup aan te schaffen of u heeft recent een pup aangeschaft? Hier kunt u een handig informatieoverzicht bestellen waarin u allerlei handige tips en weetjes aantreft. Het gebeurt nog regelmatig dat mensen zich laten verleiden door het schattige snoetje van de pup en dan tot aanschaf overgaan. Maar wat nou als de pup later over een groot jachtinstinct beschikt, er vaak vandoor gaat en niet luistert als je hem roept. Of erg vaak blaft omdat hij zo waaks is en dit niet echt prettig is voor de buren.

In dit overzicht vindt u de belangrijkste aspecten met betrekking tot de aanschaf en opvoeding van een pup, zoals:

⦁ Welke hond past bij mij? Past de hond over een paar jaar nog wel in dit plaatje?

⦁ Wanneer weet ik dat ik met een goede fokker te maken heb?

⦁ Kies ik voor een rashond/bastaard/hond uit het asiel of een hond uit het

   buitenland?

⦁ Handelaren / broodfokkers

⦁ Wordt het een reu of een teef?

⦁ De voor-/en nadelen van castratie

⦁ Socialisatie en socialisatieschema

⦁ Protocol benchtraining

⦁ Zindelijkheidstraining

⦁ Belang van puppycursus

⦁ Spelen met andere honden / angstfase / wandelen

⦁ Binding met eigenaar

⦁ Wisselen van het gebit / rangordefase

⦁ Van puber naar volwassenheid

⦁ Voeding

⦁ Problematisch gedrag

⦁ Grenzen stellen

⦁ Stress

⦁ Verzorging van de hond

 

Voorbeeld:

PUP AANSCHAFFEN? OF RECENT EEN PUP AANGESCHAFT?

- Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een pup?
- Wat kan ik allemaal verwachten tijdens deze periode?
- Hoe kunnen gedragsproblemen ontstaan en hoe kan ik deze problemen voorkomen?

Hier treft u een overzicht aan van de levensfasen van de pup en de eventuele problemen waar u tegenaan kunt lopen en hoe deze op te lossen.


Aanschaf van de pup
De eerste stap is tevens de belangrijkste. Veelal worden pups aangeschaft om hun schattige uiterlijk, de zogenaamde "impulsaankoop". Ieder pupje is schattig, maar vaak blijkt dat als het pupje wat ouder wordt en bijvoorbeeld over een erg groot jachtinstinct beschikt, deze eigenschap niet altijd wordt gewaardeerd door de eigenaar en het dier uiteindelijk in het asiel belandt.


Wat zoekt u in een hond? Past deze hond wel bij mij?
Daarvoor kunt u kijken naar de volgende punten:
De werkeigenschappen / karaktereigenschappen / temperament en energieniveau van de hond.
Stel uzelf ook de volgende vragen:
- Hoe is mijn (gezins)situatie over een paar jaar? Past de hond dan nog in dit plaatje?
- Kan ik de hond bieden wat hij nodig heeft?

Veelal is het beter als het energieniveau van de hond een stukje lager ligt dan dat van de eigenaar. Nu heeft iedere hond natuurlijk zijn beweging en uitdaging nodig, maar bepaalde rassen zijn wat "makkelijker" dan andere rassen. Bijvoorbeeld, een Border Collie heeft erg veel uitdaging en beweging nodig. Als u een gezinshond wil en niet de tijd heeft om aan datgene te voldoen waar dit ras voor gefokt is, dan is de kans op gedragsproblemen erg groot.
Er zijn genoeg boeken te vinden of informatie op het internet betreffende de verschillende rassen (er zijn er meer dan 350). Over het algemeen worden er wel de positieve aspecten van het ras vermeld en over de negatieve aspecten wordt vaak de term "behoeft een consequente aanpak" gebruikt.

Mocht de keuze zijn gemaakt voor een bepaald ras, dan kunt u het beste bij een erkende fokker nadere informatie opvragen, dus ook de negatieve aspecten. Van veel rassen bestaat er een rasvereniging waar fokkers zich bij kunnen aansluiten en zijn ingeschreven bij de Raad van Beheer (is het overkoepelende orgaan van de Kynologie in Nederland). Echter, een erkende fokker is helaas niet altijd een garantie voor een "goede" pup. Ondanks het lidmaatschap zitten er fokkers tussen die meer op kwantiteit uit zijn dan op kwaliteit. Bepaalde rassen hebben een predispositie voor bepaalde lichamelijke afwijkingen. Bij veel rassen mag er tot een bepaalde gradatie (denk bijvoorbeeld aan HD (heupdysplasie)) mee gefokt worden. Dus verdiep u in het ras en ook de lichamelijke afwijkingen die veel voorkomen bij dit ras. Veelal worden de ouderdieren hierop getest en kunt u de testuitslagen opvragen. Ook kunt u kijken bij de zogenaamde hobbyfokker. Deze neemt veelal minder nesten en houdt vaak een pupje voor zichzelf. Deze is vaak niet geregistreerd, maar ook hier kunt u slagen voor een sociale en gezonde pup.
Wanneer weet ik dat ik met een goede fokker te maken heb? Hier volgen enkele tips:

..................

 

Wilt u meer weten? U kunt deze informatie voor slechts € 9,95 bestellen via het  contactformulier o.v.v. 'Aanschaf pup'.

 

 

.............................................................................................................................................................

Tarieven

Puppycursus I - groep (max. 4) 

(Inclusief theorie)

Zaterdag 1 juni 2024 - 10.00 uur

Zaterdag 24 augustus 2024 - 10.00 uur

7 lessen bij 2 personen

8 lessen bij 3/4 personen                 : € 167,50

 

Puppycursus II - groep (max. 4) 

Zaterdag 1 juni 2024 - 15.00 uur

Zaterdag 24 augustus 2024 - 15.00 uur

7 lessen bij 2 personen

8 lessen bij 3/4 personen                  : € 155,00

 

Puppycursus I - privétraining

(Inclusief theorie)

6 lessen                                             : € 167,50

Puppycursus II - privétraining

6 lessen                                             : € 155,00

 

Losse les (1 uur)                               : €    35,00

Training bij u thuis                            : + €    0,25 p/km

op basis van routeplanner (1e 5 km gratis). Werkgebied: postcode 1769 - binnen een straal van 25 km. 

                                                                        

Consult gedragstherapie

Tarief: € 175,00

Consult bij u thuis : + € 0,25 p/km op basis van routeplanner (1e 5 km gratis)

Werkgebied : postcode 1769 - binnen een straal van 25 km.

Telefonisch consult

Tarief: € 35,00 voor een adviesgesprek van 30 minuten